Meteen naar de inhoud

Mevrouw Pannemand

Creativiteit

Inspiratie en vaardigheden

Ik ben Marijke. Na mijn opleiding tot verpleegkundige en enige jaren gewerkt te hebben, vertrok ik voor langere tijd naar het buitenland. Ik woonde in Noorwegen, Amerika (New Orleans), Schotland en India, maar ben inmiddels alweer een tijdje terug in Nederland.

Elk land waar ik woonde, inspireerde mij en bracht mij nieuwe vaardigheden. Creatief en handig als ik ben, leerde ik in Noorwegen bijvoorbeeld traditioneel houtsnijden. In New Orleans praten mensen graag over muziek, maar nog veel liever praatten de mensen met mij over lekkere recepten. In Schotland leerde ik sjaals vilten van lokale wol. En in India, het land van duizend kleuren en kruiden, ontdekte ik lokale kunsttechnieken en maakte ik me weer een geheel andere keuken eigen. Daar leerde ik ook de waarde en eindigheid van schoon water en energie.Bij het ontwikkelen van de Pannemand heb ik veel hulp en steun gekregen van mijn familie en vrienden. Iedereen heeft zijn eigen sterke kanten en daar heb ik gretig gebruik van gemaakt. Ook ben ik met veel nieuwe mensen in contact gekomen, die hun ervaring en inzichten met mij gedeeld hebben. En nu ben ik druk bezig de Pannemand nog meer onder de aandacht te brengen.


‘Deze uit de hand gelopen hobby is een mooi avontuur, met een resultaat waar ik en hopelijk ook jij veel plezier aan zal beleven.’